Kihagyás

Játékfordítási projekt

Azon tanulók számára, akik a tanórán kívül is szeretnének ismerkedni egy éles, de kisebb méretű projekt felépítésével, az alábbi játékfordítási projektet ajánlom. A projekt során a tanulók megismerkednek a játékfordítás alapjaival, a fordítás menetével, a fordítói eszközökkel, a fordítás során felmerülő nehézségekkel, és a fordítás során alkalmazott fordítási technikákkal. Mindezen túl, gyakorolható a csapatmunka, a projektmenedzsment, a kommunikáció, és a dokumentáció készítés is.

A konkrét projekt a Hearts of Iron IV című stratégiai játék magyar nyelvre történő fordítását célozza meg.

A játék

A Hearts of Iron IV egy stratégiai játék, amely a második világháborút dolgozza fel. A játékban a játékosok egy ország vezetőjeként irányíthatják a hadsereget, a gazdaságot, és a diplomáciát. A játékban a játékosoknak lehetőségük van a történelmi események újrateremtésére, vagy a történelem folyásának megváltoztatására.

A projekt open-source alapú, amely során lehetőség van a repository forkolására, és a fordítás során a forkolt repository használatára. A fordítás során a tanulók a Github pull request funkcióját használják a fordítások beadására, és a fordítások elfogadására.

Mit jelent az open-source projekt?

Az open-source projekt olyan projekt, amelynek forráskódja nyilvánosan elérhető, és bárki számára lehetőség van a forráskód módosítására, és a módosítások visszajuttatására a projekt központi repository-jába.

Forrásfájlok